خرید اول -AVAL-1403 کد تخفیف خرید AVAL - موبایل

دلایل عرق سوز شدن و درمان های خانگی

دلایل عرق سوز شدن  و درمان های خانگی

دلایل عرق سوز شدن  و درمان های خانگی

عرق سوز

میلیاریا (miliaria) که عرق‌سوز نیز خوانده می‌شود، به علت انسداد غدد عرق در پوست ایجاد می‌گردد. ضایعات آن به شکل وزیکول‌های (تاول‌های پوستی کوچک پر از مایع که ممکن است در عرض چند ساعت ظاهر شده و ناپدید گردند) قرمز کوچک هستند که معمولا بر روی قسمت‌های پوشیده بدن ایجاد می‌شوند.

عرق سوز شدن پوست بدن بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید به وجود نمی آید، بلکه زمانی ایجاد می شود که گرمای بیش از اندازه به بدن برسد و بدن با تولید بسیار زیاد عرق، واکنش نشان دهد. افراد چاق بیشتر در معرض عرق سوز شدن قرار می گیرند و بیشتر در قسمت های زیر بغل و بین کشاله های ران ایجاد می شود.

عرق سوز شدن، مشکلی نیست که لازم باشد برای آن به پزشک مراجعه کنید، راه های آسانی وجود دارد که از بروز آن می توان جلوگیری کرد و با مشاهده ی اولین علامت، با کمک درمان های خانگی آن را از بین ببرید.  

علائم عرق‌سوز شدن

بروز وزیکول‌ها به صورت گروهی یا بثورات قرمز بدون وزیکول در مناطقی از بدن که زیاد عرق می‌کند. این وزیکول ها معمولا همراه با خارش و سوزش شدید و احساس داغی هستند. برآمدگی‌های کوچک قرمز ناشی از افزایش دما اغلب بیشتر در افراد مسن و کودکان دیده می‌شود، اما می‌تواند برای هر کسی و در هر سنی بروز کند. 

عوامل عرق سوز شدن:

  • چاقی
  • آب‌ و هوای‌ گرم‌ و مرطوب‌
  • عوامل‌ ژنتیک‌ نظیر پوست‌ لطیف‌ و حساس‌
  • استفاده‌ از زیرپوش‌های‌ دارای‌ جنس‌ پلاستیکی‌

اغلب کودکان وقتی پوست‌شان عرق‌سوز می ‌شود که والدین‌شان لباس‌های خیلی گرم به آنها بپوشانند. به همین علت است که به پدران و مادران جوان توصیه می ‌شود که لباس‌های خیلی گرم به کودکان‌شان نپوشانند. یک لباس معمولی مانند لباس افراد عادی کافی است تا کودکان در دمای عادی مانند بزرگسالان فعالیت کنند.

به طور معمول، غدد عرق کودکان مانند بزرگسالان هنوز به خوبی رشد پیدا نکرده است، بنابراین ممکن است به راحتی در چین‌های بدن‌شان آثار عرق سوز شدن دیده شود. این جوش‌ها اغلب در سه تا چهار روز بهبود می ‌یابند، ولی اگر پس از گذشت این زمان هنوز جوش‌ها باقی بودند و کودک شما تب کرد، لازم است با یک پزشک مشورت کنید.

عرق‌سوز شدن بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید به وجود نمی ‌آید، بلکه زمانی ایجاد می ‌شود که گرمای بیش از اندازه‌ به بدن برسد و بدن با تولید بسیار زیاد عرق، واکنش نشان ‌دهد.  

 

جلوگیری از عرق‌سوز شدن در بزرگسالان:

* از لباس‌های چسبناک یا تنگ یا پلاستیکی نباید استفاده کرد. لباس اطراف ناحیه عرق سوز باید آزاد باشد، یا بر روی منطقه مبتلا دستمال خنک بگذارید و اجازه دهید در معرض هوا خشک شود.

* اگر سابقه عرق سوز شدن دارید، از آفتاب سوختگی خود را حفظ کنید، زیرا واکنش التهابی بدن نسبت به آفتاب سوختگی ممکن است شعله‌ور کننده حمله جدید عرق‌سوز باشد.

* از محیط‌های گرم و مرطوب دوری کنید. * در آب و هوای گرم و مرطوب تا بهبود عرق سوز، فعالیت خود را کاهش دهید. * از رفتن شخص به یک محیط خنک‌تر و قرار دادن قسمتی از بدن که عرق سوز شده در معرض هوا، به رفع مشکل کمک می‌کند.

توصیه های کارآمد در پیشگیری از عرق سوز شدن

- دوش‌ سرد گرفتن‌ یا حمام‌ وان‌ به‌ طور مکرر کمک‌ کننده‌ است‌.

- از پمادها یا کرم‌های‌ نرم‌کننده‌ پوست‌ 7-6 بار در روز استفاده‌ کنید.

- از کمپرس‌ آب‌ سرد برای‌ تسکین‌ خارش‌ و تسریع‌ سیر بهبود استفاده‌ کنید.

- پوست‌ را به‌ آهستگی‌ خشک‌ کرده‌ و پس‌ از کمپرس‌ آب‌ سرد و تا زمان‌ کمپرس‌ بعدی‌ (برای‌ خشک‌ ماندن‌ پوست) آرد ذرت‌ یا پودر بچه‌ بر روی‌ پوست‌ بپاشید.

- از جوراب‌های‌ نخی‌ و کفش‌های‌ با جنس‌ چرم‌ خالص‌ به‌ جای‌ کفش‌های‌ با جنس‌ مواد مصنوعی‌ استفاده‌ کنید.

- تا حد ممکن‌ پوست‌ ناحیه‌ مبتلا را باز و در معرض‌ هوا قرار دهید.

- از لباس‌های‌ چسبناک‌ یا تنگ‌ استفاده‌ نکنید.

- به‌ محض‌ خیس‌ شدن‌ پوشک‌ شیرخوار آن‌ را عوض‌ کنید.

- اگر سابقه‌ عرق‌ سوز دارید، از آفتاب‌ سوختگی‌ خود را حفظ‌ کنید زیرا واکنش‌ التهابی‌ بدن‌ نسبت‌ به‌ آفتاب‌ سوختگی‌ ممکن‌ است‌ شعله‌ور کننده‌ حمله‌ جدید عرق‌سوز باشد.

- از محیط‌های‌ سرد و خشک‌ دوری‌ کنید.

 

پیشگیری از عرق سوز شدن در نوزادان

* نوزادان را خشک و خنک نگه دارید. در هوای گرم یا هوای مرطوب، لباس نخی خنک و عرق گیر به آن‌ها بپوشانید.

* نوزادان را در فضایی قرار دهید که تهویه هوای مناسب داشته باشد یا از پنکه با دور آرام استفاده کنید، ولی آن را در فاصله دور از پنکه قرار دهید تا حدی که فقط یک باد ملایم به کودک برسد.

* کرم و پماد به پوست آن‌ها نمالید. این مواد جلوی عرق سوز شدن آن‌ها را نمی‌گیرد، بلکه فقط روزنه‌های پوستشان را می بندد.

* جلوگیری از عرق‌سوز شدن, درمان پوست عرق سوز شده

* استفاده از لباس نخی خنک از عرق سوز شدن پوست جلوگیری می کند.  

درمان خانگی عرق سوز شدن

ابتدا محل عرق سوز شده را با کمی شامپوی بچه و آب ولرم تمیز بشویید و سپس گیاه آلوئه ورا که اثر خنک کنندگی و درمانی پوست را دارد به روی آن بمالید. اگر آلوئه ورا در دسترس نبود می توانید از ژل آن نیز استفاده کنید.

* قرار دادن کیسه ی یخ به روی موضع عرق سوز شده نیز باعث خارج شدن پوست از حالت التهاب می شود.

* خمیری از جوش شیرین و آب و پودر بلغور جو دو سر تهیه کنید و به روی موضع به آرامی بمالید باعث ترمیم پوست می شود و بسیار مفید است.

* پودر تالک را خریداری کنید و در مواقع عرق سوز شدن پوست با مقداری آب مخلوط کنید تا به شکل رب در بیاید و روی موضع بمالید .

* حنما از لباس های نخی استفاده کنید و از پوشیدن لباس های تنگ و چسبنده جدا خودداری کنید.

* هنگامی که پوست شما خشک است هر چند ساعت یک بار مقداری آرد ذرت روی پوست خود بریزید و ماساژ دهید.

* استفاده از کرم ها یا پمادهای ضد التهاب از قبیل هیدروکورتیزون نیز تاثیر زیادی روی از بین بردن التهاب دارد.

* استفاده از پودر بچه نیز بسیار مفید می باشد برای این کار موضع را تمیز بشویید و خشک کنید سپس پودر بچه را پاشیده و به ارامی روی موضع بمالید و تا یک الی دو ساعت پوستتان را نشویید.

 

در بزرگسالان، عرق سوز به ندرت به مراقبت پزشکی نیاز دارد اما برای بچه های کوچک در صورت تداوم مشکل می بایست به پزشک مراجعه شود.  

دلایل عرق سوز شدن  و درمان های خانگی

 

درمان پوست عرق سوز شده:

درمان پوست عرق سوز شده، کار آسانی است:

مرحله‌ی اول: محل عرق سوز شده را با آب و صابون بشویید. سپس با ضربات آرام حوله، خشکش کنید.  

مرحله‌ی دوم:  به محل مورد نظر یک لایه‌ی نازک پماد آنتی بیوتیک، یا اسپری ضد عفونی کننده بزنید، تا از عفونی شدنش جلوگیری کرده و به درمانش کمک کرده باشید.

مرحله‌ی سوم:  پوست تحریک شده را با گاز یا باند استریل بپوشانید. و هر ۲۴ ساعت یکبار آن را تعویض کنید.  

توجه:  اگر به طور کامل از ساییده شدن محل مورد نظر جلوگیری کرده‌اید، اما تحریک پوستتان بیش از دو روز ادامه داشت، به سراغ مراقبت‌های پزشکی بروید.  

نکته:  استفاده از پمادهای ویتامین A و D هم به بهبود سوزش محدوده‌ی عرق سوز شده و کاهش اصطکاک کمک می‌کند.

منابع : نمناک/بیتوته  

دیدگاه شما
لطفا برای ثبت دیدگاه ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید - ورود به حساب کاربری